Start
Omhoog

  Rondleiders

Onze rondleiders zijn de professionals, die de stad en haar geschiedenis kennen. Maar dat niet alleen. Onze rondleiders kennen ook de collecties van belangrijke Delftse musea, zoals het Legermuseum, Prinsenhof, Steen en Lambert van Meerten. Onze rondleiders zijn tevens in staat om deze kennis zo te presenteren, dat u daar ook plezier aan beleeft.

Rondleidingen in het Legermuseum worden exclusief door de rondleiders van Delft Rondleidingen verzorgt. Dit museum is in het imponerende Armamentarium uit 1602 & 1692 gevestigd en heeft een prachtige historische collectie. Van de Romeinen tot heden kunt u daar de geschiedenis van ons land aanschouwen. Legers hebben in grote mate de geschiedenis bepaald en onze rondleiders kunnen die geschiedenis voor u tot leven brengen.

In het Prinsenhof heeft Willem van Oranje gewoond. Het is echter gebouwd als het St.-Agathaklooster en is al omstreeks 1400 opgericht. Willem van Oranje is er ook vermoord door Balthazar Gerards en de kogelgaten zijn nog steeds in de muur van de moordhal aanwezig. Maar ook de middeleeuwse gevangenis in het Steen is de moeite van het bezoeken waard. Een bezoek aan de Nieuwe Kerk mag niet achterwege blijven als u Delft bezoekt. Onze rondleiders kunnen u er alles over vertellen. 

Onze rondleiders hebben al de kennis. U heeft daar alleen wat aan als onze rondleiders dat ook kunnen presenteren. "The proof is in the pudding". Komt u Delft en haar kerken en musea  eens ervaren met een van onze rondleiders. U zult er een leuke herinnering aan overhouden.

Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u wel eens contact met zo'n rondleider? Neem dan contact met ons op of vul een aanvraagformulier in om de mogelijkheden te onderzoeken. Afhankelijk van uw wensen en budget kunnen wij u dan een concreet voorstel doen. Uw aanvraag wordt behandeld door ervaren rondleiders.

Formulier

Indien u de rondleidingmogelijkheden voor groepen wilt onderzoeken, kijk dan verder bij groepen. Meer>>>

Architectuur Stadswandeldiners Stadswandelingen Rondleidingen Arrangementen Legermuseum Dinner-walk Scholen Groepen Uitstapje Uitje Zoektochten Gidsen Rondleiders Stadsgidsen Contact Tarieven Formulier Oranje Vermeer Thema Kerken Musea Delft VVV Maatwerk Artikelen