Start
Omhoog

  Thema

Delft Rondleidingen is een organisatie, die rondleidingen door de historische stad Delft organiseert. Elke rondleiding kunt u direct met een ervaren rondleider samenstellen door contact met ons op te nemen. Om de gedachten te bepalen kunnen bijvoorbeeld de volgende onderwerpen deel uitmaken van uw rondleiding door Delft:

  • Historische stadswandeling, waarbij in het bijzonder aandacht gegeven zal worden aan ontstaan en ontwikkeling van de stad Delft door de eeuwen heen met natuurlijk aandacht voor wereldberoemde Delvenaren.

  • Oranje stadswandeling, waarbij in het bijzonder aandacht aan de relatie tussen de stad Delft en de familie Oranje-Nassau te beginnen met uiteraard Willem van Oranje.

  • VOC stadswandeling, waarbij in het bijzonder aandacht gegeven zal worden aan Delft als een van de zes VOC-steden. Eventueel kan deze rondleiding uitgebreid worden met een bezoek aan het Legermuseum, waar wapens van de VOC in de basisexpositie tentoongesteld worden.

  • Vermeer stadswandeling, waarbij in het bijzonder aandacht gegeven zal worden aan de wereldberoemde Delftse schilder uit de Gouden Eeuw: Johannes Vermeer.

  • Bezoek aan de Nieuwe Kerk, waarbij naast het ontstaan en de historie van deze kerk ook het grafmonument van Willem van Oranje, dat als een van de mooiste renaissance grafmonumenten van Europa geldt, uitgebreid besproken worden, evenals de grafkelders van het Koninklijk Huis.

  • Bezoek aan de Oude Kerk, waarbij naast het ontstaan en de historie van deze kerk ook de beroemde Nederlanders, die er begraven liggen, besproken zullen worden.

Bruggetje achter de Nieuwe Kerk / Bridge behind the New ChurchDit zijn maar enkele voorbeelden. Wij kunnen ook een rondleiding op maat voor uw groep samen stellen. De presentatie is afhankelijk van de wensen van uw gezelschap en kan van serieus historisch tot gezellig met markante verhalen gehouden worden. Wilt u een indicatie voor de prijs kijk dan bij tarief.

U kunt vrijblijvend een offerte voor een rondleiding aanvragen of een rondleiding bij ons boeken door het invullen van een aanvraagformulier of door contact met ons op te nemen.

Formulier

Voor meer informatie over de mogelijkheden, kunt u ons een e-mail sturen of het onderstaande formulier invullen en verzenden:

Architectuur Stadswandeldiners Stadswandelingen Rondleidingen Arrangementen Legermuseum Dinner-walk Scholen Groepen Uitstapje Uitje Zoektochten Gidsen Rondleiders Stadsgidsen Contact Tarieven Formulier Oranje Vermeer Thema Kerken Musea Delft VVV Maatwerk Artikelen