Start
Omhoog

  Vermeer

Populaire boek van Tracy Chevalier "Meisje met de parel".Johannes Vermeer is een befaamde schilder die leefde van 1632 tot 1675. Hij wordt samen met Rembrand van Rijn en Frans Hals tot de belangrijkste schilder van de Gouden Eeuw gerekend. Hij is geboren en getogen in Delft en heeft zijn hele leven in Delft gewoond en gewerkt tot aan zijn overlijden. Hij is in de Oude Kerk in Delft begraven en een steen geeft de plaats van zijn graf aan.

Tracy Chevalier heeft in 1999 een roman geschreven over het schilderij "Meisje met de parel". Het is een prachtig schilderij dat tot de top van de wereld behoort. Het is te bewonderen in het Mauritshuis in Den Haag. Het is niet zo maar een portret van een meisje, maar het geeft een mystieke sfeer weer. De roman heeft dezelfde titel en vertelt het verhaal over het meisje. Het verhaal is fictie, maar Tracy heeft er een ontspannend en heerlijk leesbaar boek van gemaakt. Het geeft tevens een goed beeld van het leven in Delft in de zeventiende eeuw en is zover we nu weten waarheidsgetrouw weergegeven.

Aanbeveling van Tracy Chevalier aan een van de rondleiders.Het boek is op een prachtige manier in beeld gebracht. Delft komt er echter slecht af. Er is één dag in Delft gefilmd en de rest is in een studio in Luxemburg opgenomen. De grachten lijken bijvoorbeeld in de verste verten niet op die van Delft. Wilt u proeven hoe het echt was? Wilt u op de plaatsen lopen waar Griet geweest is? Wilt u in de voetsporen van Johannes treden? Kom dan naar Delft en laat u door Delft Rondleidingen deskundig rondleiden. Neem contact met ons op of vul een aanvraagformulier in en stel samen met ons een rondleiding samen, die voldoet aan uw smaak en interesses.

Formulier

Uw mogelijke rondleider heeft Johannes nooit ontmoet, maar misschien wel Tracy Chevalier.

Architectuur Stadswandeldiners Stadswandelingen Rondleidingen Arrangementen Legermuseum Dinner-walk Scholen Groepen Uitstapje Uitje Zoektochten Gidsen Rondleiders Stadsgidsen Contact Tarieven Formulier Oranje Vermeer Thema Kerken Musea Delft VVV Maatwerk Artikelen